IK-werk aan werkplezier

Training IK-werk aan duurzame inzetbaarheid: voor meer vitaliteit, motivatie en plezier op de werkvloer

Voor wie?

Je hebt een leidinggevende functie en je bent het zat dat je meer tijd en energie steekt in de 5% medewerkers die verzuimen dan in de 95% van je mensen die niet verzuimen.  Je wilt deze meerderheid juist méér aandacht geven. Niet alleen omdat ze dat verdienen, maar ook om ze gezond, gemotiveerd en inzetbaar te houden.

 

Je realiseert je dat duurzame inzetbaarheid een belangrijker thema is dan ooit. Want ons land ontgroent en vergrijst en daarom zullen we allemaal langer moeten blijven werken. Dat vraagt van werknemers om hun gezondheid (fysiek en mentaal) en ontwikkeling (professioneel en persoonlijk) serieus te nemen. En het vraagt van werkgevers de kunst om zowel tegemoet te komen aan de doelstellingen van de organisatie als aan de (leer)wensen van medewerkers. De praktijk leert dat dit een behoorlijke uitdaging kan zijn!

 

Je wilt leren:

  • hoe je mensen (jong en oud) beweegt      om werk te (blijven) maken van hun eigen vitaliteit, ontwikkeling, werkplezier      en inzetbaarheid
  • wat medewerkers zelf kunnen      doen om duurzaam inzetbaar te blijven en hoe jij hier als leidinggevende      aan bij kunt dragen
  • hoe je dit thema op effectieve wijze bespreekbaar      maakt met je medewerkers

 

In deze training leer je alles wat je als leidinggevende moet weten over duurzame inzetbaarheid. De opbouw is als volgt: 

 

Bijeenkomst 1:

Wat wordt precies verstaan onder duurzame inzetbaarheid en wat zijn bepalende factoren? Welke factoren in mijn werk vormen een risico voor mijn eigen duurzame inzetbaarheid? Wat kan ik doen om deze factoren te verkleinen en mijn inzetbaarheid te vergroten? Hoe kan jobcraften mij hierbij helpen?

 

Bijeenkomst 2:

Hoe maak ik duurzame inzetbaarheid 1 op 1 bespreekbaar met mijn mensen? We oefenen lastige situaties uit jouw praktijk met een ervaren trainingsacteur.

 

Bijeenkomst 3:

Delen van successen en leren van elkaar wat werkt. 

 

Resultaat

Na de training:

  • weet je hoe je      effectief werkt aan duurzame inzetbaarheid en in welke valkuil je zeker      niet moet stappen
  • heb je      geoefend met het bespreekbaar maken van dit thema met behulp van het 'Huis van Werkvermogen', een praktisch model van prof. dr. Ilmarinen en een handige gesprekstool
  • heb je leren      jobcraften, niet alleen om je eigen werkplezier en inzetbaarheid te      vergroten, maar ook om vanuit je eigen ervaringen medewerkers te kunnen inspireren      dit zelf ook (meer) te gaan doen en ze hierbij te kunnen ondersteunen

 

Trainingsmateriaal

  • Het praktische (werk)boek 'Aan de slag met job craften' van Mara Spruyt en Maria Dekker
  • aanvullende theorie en oefeningen in de vorm van hand-outs
  • coaching on the job per mail of Skype tijdens de training
  • inspiratiemails en posts in een besloten groep op Whatsapp of Facebook

 

Boek Maria klein.jpg

 

Interesse?

Wil jij binnen jouw organisatie werk maken van duurzame inzetbaarheid? Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken voor een volledig maatwerkprogramma.