IK-werk aan werkplezier

Welkom bij IK-werk

IK-werk coacht en traint hoogopgeleide professionals die de lat voor zichzelf (en vaak ook voor anderen) hoog leggen. Op het werk leveren ze superieure kwaliteit en daar worden ze om gewaardeerd. Maar de prijs die ze hiervoor betalen is hoog. Want ze putten zichzelf uit, wat leidt tot klachten van overbelasting en verlies van werkplezier. Ze hebben de wens om met meer ontspanning, plezier en energie te werken. Dit kunnen ze leren bij IK-werk.


Je bent bijvoorbeeld docent, zorgprofessional, IT-er of ondernemer. Een specialist op jouw vakgebied, al dan niet in loondienst. Je bent gedreven, resultaatgericht, verantwoordelijk en daadkrachtig. Je maakt lange werkdagen, maar de laatste tijd kun je het bijna niet meer opbrengen. Het werk kost je te veel tijd en energie. Je voelt je steeds vaker moe, geïrriteerd en somber. Je hebt moeite je te concentreren en je mist het plezier in het werk dat je altijd zo leuk vond. Je wilt je energie, concentratievermogen en (samen)werkplezier weer terug! 

 

In een persoonlijke coaching (1 op 1) of groepstraining wil je leren hoe je:

  • op een meer ontspannen, 'energiezuinige' manier kunt werken zonder kwaliteit in te leveren
  • beter kunt omgaan met de hoge werkdruk en/of veranderingen op het werk
  • effectiever kunt worden in het aanvoelen en aangeven van je grenzen, wensen en behoeften 
  • wat milder kunt worden naar jezelf en/of anderen omdat je hoge maatstaven hanteert vanuit je eigen gedrevenheid, perfectionisme, verantwoordelijkheidsgevoel en/of klantgerichtheid (er zijn nu teveel 'moetens')
  • een betere balans kunt creëren tussen werk en privé, inspanning en ontspanning, hoofd en hart, zorgen voor de ander en zorgen voor jezelf 
  • uitval op het werk voorkomt of juist terugval voorkomt na een lange periode van uitval

 

Je bent nu op zoek naar een expert die je een spiegel voorhoudt en praktische handvatten aanreikt waar je direct mee aan de slag kunt. Een deskundige die toegankelijk is en jou helpt je gedragsrepertoire te verbreden. Die focust op waar je heen wilt en niet steeds terugblikt op het verleden.


Bij IK-werk ga je met jouw werkgerelateerde leerdoelen aan de slag. Omdat je tijd kostbaar is en je niet afhankelijk wilt worden van een coach werken we met minimale tijdsinvestering aan maximaal resultaat. Dat betekent concreet dat de coachings en trainingen van IK-werk altijd:

  • kortdurend, doelgericht en praktisch van aard zijn en
  • je leidinggevende bij jouw traject wordt betrokken zodat je samen kunt werken aan het gewenste resultaat.


Uiteraard wordt er niets gecommuniceerd naar jouw werkgever zonder jouw toestemming.

Als bedrijfspsycholoog heb ik inmiddels ruime ervaring met het coachen en trainen van (leidinggevende) professionals. Doel is vaak het voorkomen van uitval op het werk door klachten van overbelasting of een verstoorde werk/privé-balans. Wanneer verzuim door bijvoorbeeld een burnout al een feit is, staat begeleiding naar herstel voorop. Soms gaat het ook gewoon om het creëren van een meer assertieve, proactieve of sociale werkhouding.

Doordat ik voor verschillende profit- en non-profitorganisaties heb gewerkt ken ik jouw werkcontext en kan ik me dus goed inleven in jouw werksituatie. Daarnaast beschik ik over een goed gevulde toolbox waarmee ik je vanuit een positieve benadering tot inzicht én actie kan leiden. Zodat jij weer met meer energie, vertrouwen in eigen kunnen en plezier kunt werken en leven.

Wil je weten wat IK-werk voor jou kan betekenen? Kijk dan eens op de pagina (Wandel)coaching en Aanbod voor groepen.