IK-werk aan werkplezier

Welkom bij IK-werk

IK-werk coacht en traint hoogopgeleide professionals die de lat voor zichzelf (en vaak ook voor anderen) hoog leggen. Op het werk leveren ze superieure kwaliteit en daar worden ze om gewaardeerd. Maar de prijs die ze hiervoor betalen is hoog. Want ze putten zichzelf uit, wat leidt tot klachten van overbelasting en verlies van werkplezier. Ze hebben de wens om met meer ontspanning, plezier en energie te werken. Dit kunnen ze leren bij IK-werk.


Je bent bijvoorbeeld consultant, projectleider, manager, jurist, arts of hulpverlener. Een specialist op jouw vakgebied, al dan niet in loondienst. Je bent gedreven, verantwoordelijk en daadkrachtig. Je maakt lange werkdagen, maar de laatste tijd kun je het bijna niet meer opbrengen. Het werk kost je te veel tijd en energie. Je voelt je steeds vaker moe, geïrriteerd en somber. Je hebt moeite je te concentreren en je mist het plezier in het werk dat je altijd zo leuk vond. Je wilt je energie, concentratievermogen en werkplezier weer terug! 

 

In een persoonlijke coaching (1 op 1) of groepstraining wil je leren hoe je:

  • op een meer ontspannen, 'energiezuinige' manier kunt werken zonder kwaliteit in te leveren
  • minder last hebt van je eigen perfectionisme en/of behulpzaamheid
  • assertiever optreedt naar je collega's of leidinggevenden die je overladen met werk
  • uitval op het werk voorkomt of juist terugval voorkomt na een lange periode van uitval

 

Je bent nu op zoek naar een expert die je een spiegel voorhoudt en praktische handvatten aanreikt waar je direct mee aan de slag kunt. Een deskundige die zo diep gaat als noodzakelijk, maar zo licht als mogelijk. Die focust op de toekomst en niet steeds terugblikt op het verleden.


Bij IK-werk (de naam zegt het al) ga je met jouw leerwensen aan de slag. Omdat je tijd kostbaar is en je niet afhankelijk wilt worden van een coach werken we met minimale tijdsinvestering aan maximaal resultaat. Dat betekent concreet dat de coachings en trainingen van IK-werk altijd:

  • kortdurend, doelgericht en praktisch van aard zijn en
  • de focus zit op het zelfstandig kunnen toepassen van het geleerde.


Wanneer je werkgever de coaching of training betaalt vind ik het niet meer dan logisch dat je leidinggevende erbij wordt betrokken. Aan het begin om de doelen af te stemmen en aan het eind om het traject te evalueren. De ervaring leert namelijk dat een coachings- of trainingstraject méér oplevert wanneer de directe omgeving een actieve rol in het geheel krijgt. Uiteraard wordt er niets gecommuniceerd naar jouw werkgever zonder jouw toestemming.

IK-werk is Petra van Reek. Als bedrijfspsycholoog heb ik inmiddels ruim dertien jaar ervaring met het coachen en trainen van (leidinggevende) professionals. Doel is vaak het voorkomen van uitval op het werk door klachten van overbelasting of een verstoorde werk/privé-balans. Wanneer verzuim door bijvoorbeeld een burnout al een feit is, staat begeleiding naar herstel voorop. Soms gaat het ook gewoon om het creëren van een meer assertieve, proactieve of sociale werkhouding.

Doordat ik voor verschillende profit- en non-profitorganisaties heb gewerkt ken ik jouw werkcontext en kan ik me dus goed inleven in jouw werksituatie. Daarnaast beschik ik over een goed gevulde toolbox waarmee ik je vanuit een positieve benadering tot inzicht én actie kan leiden. Zodat jij weer met meer energie, vertrouwen in eigen kunnen en plezier kunt werken en leven.

Wil je weten wat IK-werk voor jou kan betekenen? Kijk dan eens op de pagina Persoonlijke coaching en Groepstrainingen.