IK-werk aan werkplezier

Training IK-werk aan mentale vitaliteit: leer hoe je mentaal vitaal blijft in een uitdagende baan

Voor wie?

De training is bedoeld voor alle harde werkers die voor hun gevoel altijd 'aan' staan en moeite hebben met afschakelen. Die geneigd zijn om de lat voor zichzelf (te) hoog te leggen en/of anderen belangrijker te vinden dan zichzelf, waardoor ze het risico lopen overbelast te raken.  

 

Je wilt leren:

  • hoe je met meer rust, ontspanning en energie kunt werken
  • hoe je het werk na werktijd beter kunt loslaten
  • hoe je de stap zet van weten naar vaker doen wat goed voor je is

 

Inhoud

Trainingen van IK-werk zijn altijd maatwerk, dus in overleg met de opdrachtgever bepalen we: (1) aan welke doelen we gaan werken en (2) in welke vorm we dit gaan doen en (3) hoeveel tijd we hiervoor nemen. Hieronder volgt een mogelijke opzet voor deze training: 

 

Bijeenkomst 1: 

Wat is mentale vitaliteit precies? Hoe mentaal vitaal ben ik nu? Welke bronnen van energie, ontspanning en steun in werk en privé kan ik meer aanboren om het thuiswerken vol te kunnen houden?

 

Bijeenkomst 2: 

Vaak moeten we veel van onszelf, waardoor we maar doorgaan en onvoldoende tijd nemen om op te laden. In deze sessie kijken we welke bronnen je in jezelf kunt aanboren voor meer mentale vitaliteit. We trainen belangrijke persoonlijke hulpbronnen zoals: vertrouwen in eigen kunnen, hoop, optimisme, veerkracht en zelfcompassie.

 

Bijeenkomst 3: 

Vaak weet je wel wat goed voor je is, maar doe je het toch niet. In deze sessie onderzoeken we welke kanten in jou goede zorg voor jezelf belemmeren en welke kanten je juist kunnen helpen om beter voor jezelf te zorgen. Je leert hoe je meer grip kunt krijgen op deze verschillende kanten, zodat je meer regie ervaart over jezelf en in je werk.

 

Resultaat

Na de training:

  • weet je wat mentale vitaliteit is en welke bronnen je in je werk, privé en jezelf kunt aanboren voor meer mentale vitaliteit
  • ben je je meer bewust van wat je jezelf allemaal oplegt en ben je beter in staat om al je ‘moetens’ te relativeren
  • ervaar je meer ontspanning, energie en regie over jezelf en je werk
  • ben je milder naar jezelf waardoor je beter in staat bent tot goede zelfzorg