IK-werk aan werkplezier

IK-verwerk: op verhaal komen na een groot verlies

Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met verlies. Denk aan het overlijden van een dierbare, ontslag, een scheiding, gezondheidsbeperkingen etc. Zo'n gebeurtenis hakt er meestal flink in. Misschien ben jij wel ervaringsdeskundige.

 

Voor wie?

  • Heb jij een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt?
  • Weet je daardoor niet meer hoe je verder wil in je werk en/of leven? 
  • Heb je behoefte aan een luisterend oor van een deskundige, iemand met wie je in alle rust kunt stilstaan bij jouw verlies?
  • Wil je niet alleen stilstaan bij jouw verlies, maar ook samen op zoek gaan naar jouw nieuwe koers voor de toekomst?
  • Wil je niet alleen praten, maar ook schrijven om je verlies op een diepgaander niveau te verwerken?

 

Als je al deze vragen met 'ja' kunt beantwoorden, spreekt dit begeleidingstraject je vast aan.

 

Inhoud

Speciaal voor mensen die behoefte hebben 'op verhaal te komen' heb ik een gelijknamig begeleidingstraject ontwikkeld. Dit is een persoonlijk traject waarin ik met jou stilsta bij jouw verhaal en geleden verliezen om 'innerlijke schatten' te (her)ontdekken: dierbare herinneringen, kwaliteiten, waarden en jouw 'eigen-wijsheid'. Met als doel het (her)vinden van een waarde(n)volle koers en het vertrouwen en de kracht om deze te gaan varen.

 

Dit doen we in 1 op 1 gesprekken en met behulp van schrijfopdrachten, want praten en schrijven helpt bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen. Op basis hiervan maak je uiteindelijk een persoonlijk boek. Dit kan een monument zijn om iemand blijvend te herinneren. Maar het kan ook een tastbare bron voor jezelf worden, waar je in moeilijke tijden kracht en inspiratie uit kan putten.

 

Boek Wil a.jpg

 

Het eerste gesprek staat in het teken van kennismaking en het bespreken van jouw wensen voor het boek. Op basis van dit gesprek maak ik een voorstel voor het aantal benodigde gesprekken en de kosten hiervan. 

 

Daarna gaan we aan de slag met het verhaal dat je wilt vertellen. Ter inspiratie zijn er genoeg bronnen waar we uit kunnen putten, zoals: jouw herinneringen, foto's, kaarten, (on)vervulde wensen, dromen, muziek, boeken, gedichten etc.  Wanneer je hier behoefte aan hebt geef ik na afloop van een gesprek een schrijfopdracht ter verheldering, verdieping en/of inspiratie. Ik zet mijn creativiteit graag in om je op weg te helpen bij jouw schrijfproces.

 

De gesprekken voor dit traject vinden plaats in mijn coachingspraktijk in Leusden. Dit is een fijne plek middenin de natuur die alles biedt om op verhaal te kunnen komen: groen, rust en ruimte. In de lievelingskamer van voormalig koningin Juliana.

 

Locatie Leusden.jpg 

 

Interesse?

Wil jij ook een boek schrijven om weer op verhaal te komen? Neem dan contact met me op.