IK-werk aan werkplezier

(Online) groepstrainingen

IK-werk verzorgt maatwerk in company trainingen voor bedrijven. 

 

Aanbod (online) in company trainingen:

 

Voor leidinggevende professionals:

  • IK-werk aan ZERO vermijdbaar ziekteverzuim: meer bereiken in verzuimgesprekken (gericht op curatie, het aanpakken van ziekteverzuim)
  • IK-werk aan werkplezier: beter omgaan met je eigen werkdruk én met die van je medewerkers zodat je gezond en met plezier blijft (samen)werken (gericht op preventie én amplitie, d.w.z. het voorkomen van ziekteverzuim én het versterken van jezelf en je mensen)
  • V3 Boost: Vitaliseren, Verbinden, Verscherpen: een compact online aanbod voor (teams van) leidinggevenden die willen weten hoe ze nu en straks hun mensen kunnen vitaliseren, verbinden en scherp houden

 

Voor alle professionals:

 

Leert een medewerker liever één op één? Kijk dan eens bij Persoonlijke coaching.

 

Maatwerk (online) in company trainingen in 5 stappen

 

Stap 1: intakegesprek

Graag kom ik vrijblijvend bij jouw organisatie langs om samen je wensen en verwachtingen ten aanzien van de training te bespreken. Om tot een goede analyse te komen van wat er speelt en nodig is stel ik soms voor nog een tweede gesprek in te plannen met andere betrokkenen.  

 

Stap 2: voorstel

Op basis van de intake schrijf ik een voorstel met daarin een korte beschrijving van de trainingsvraag, de besproken leerdoelen, het gewenste resultaat, de planning, een investeringsoverzicht en de wijze van evalueren. Alles zo concreet mogelijk, zodat we achteraf eenvoudig het succes van de training kunnen bepalen.

 

Stap 3: definitief ontwerp van het trainingsprogramma

Het ontwerpen van het definitieve trainingsprogramma doe ik altijd in overleg met de opdrachtgever en betrokken manager. Zo zijn over en weer de verwachtingen helder, is er commitment en kunnen we met vertrouwen de volgende stap zetten.

 

Stap 4: uitvoering van de training

De uitvoering van de training verloopt conform afspraak. Wanneer het gaat om meerdere trainingsdagen of -groepen evalueren we regelmatig tussentijds om te bespreken of het nodig is om de training(en) aan te passen of de doelen bij te stellen. Op deze manier houden we de gewenste resultaten in het vizier.

 

Stap 5: eindevaluatie

Aan het eind van de training(en) vindt er een evaluatiegesprek plaats met de opdrachtgever en eventueel andere betrokkenen. Daarin bespreken we de bereikte resultaten en wat er nodig is om het geleerde vast te houden.

 

Interesse?

Geïnteresseerd in de mogelijkheden voor jouw organisatie of de organisatie(s) waar je voor werkt? Neem dan contact met mij op voor een volledig vrijblijvende afspraak. Ik kom graag bij je langs om te horen wat je vraag is en of ik vanuit mijn expertise iets voor je kan betekenen.