IK-werk aan werkplezier

Online programma IK-werk The Artist's Way, vind je eigen creativiteit en inspiratie

Meer dan ooit hebben we creativiteit nodig. Voor onze eigen vitaliteit en om alle uitdagingen in deze tijd het hoofd te bieden. The Artist's Way van Julia Cameron is een beproefde methode om je eigen creativiteit te (her)ontdekken. Van haar gelijknamige boek zijn wereldwijd meer dan 4 miljoen exemplaren verkocht.

 

 

'Maar ik ben helemaal niet creatief' denk je misschien. In de inleiding van haar boek schrijft Cameron dat we allemaal creatief zijn: 'Creativiteit is onze ware aard.' Haar boek is bedoeld voor iedereen die graag creatiever wil leven en werken. Voor wie wil afrekenen met blokkades om creatief te zijn, in welke vorm dan ook. Het biedt een 12 weken programma dat je op speelse wijze in contact brengt met jouw Innerlijke Kunstenaar (I.K.) en het leven waar jouw I.K. van droomt.

 

Elke week heeft een eigen thema en nodigt door middel van opdrachten uit tot: reflecteren, dromen, visualiseren, experimenteren, spelen en creëren op een manier die bij jou past (schilderen, schrijven, fotograferen, muziek maken, zingen of wat je ook wilt doen). Wat jij gaat creëren zal blijken wanneer je met dit programma start. Zelf ben ik door dit programma weer begonnen met schilderen.

 

 

Uit eigen ervaring kan ik je zeggen dat als je zelfstandig met dit boek aan de slag gaat dit al waanzinnig veel kan brengen, mits je het boek niet alleen leest, maar de opdrachten ook echt doet. Het is namelijk vooral een 'doe-boek'. Onderdeel van The Artist's Way zijn dagelijkse morning pages en wekelijse artist dates (uitjes met jezelf). Het schrijven helpt je dichter bij jezelf en je verlangens te komen. En de uitjes vullen je bron, geven je energie en inspiratie. Ze zorgen ervoor dat je (weer) zin krijgt om te creëren. Alleen al deze twee basistools zijn superkrachtig heb ik gemerkt. Als je zelfstandig het programma van het boek volgt vraagt het qua tijdsinvestering ongeveer een uur per dag, 12 weken lang. Dat klinkt misschien als veel, en dat is het ook als je het programma heel strak volgt en alle opdrachten doet. Maar dat hoeft helemaal niet. Het is juist de bedoeling dat je meer gaat spelen en vrijer wordt, niet het ene regime inruilt voor het andere.

 

In haar boek schrijft Julia Cameron dat het programma nóg krachtiger en inspirerender wordt als je het samen doet in een creative cluster van gelijkgestemden met hetzelfde verlangen. Dat is ook mijn ervaring en daarom bied ik een online cursus IK-werk The Artist's Way aan, waarin we samen (in een groep van min. 4 en max. 12 deelnemers) aan de slag gaan met dit boek. In de sessies komen alle thema's uit het programma aan bod, doen we oefeningen om je Innerlijke Kunstenaar letterlijk en figuurlijk meer speelruimte te geven en delen we onze ervaringen met de opdrachten. Zo helpen en inspireren we elkaar, leren we met en van elkaar, in een bemoedigende sfeer. Doe je mee?

 

Benodigdheden (zelf kopen/regelen)

  • Boek The Artist's Way van Julia Cameron, deze Nederlandse vertaling leest erg prettig
  • 1 schrift voor morning pages of Morning Pages Journal kopen
  • 1 schrift voor het uitwerken van de wekelijkse opdrachten en om ideeën en plannen (die je geheid gaat krijgen!) in te noteren
  • Papier om bijv. een collage mee te maken
  • Pen, kleurpotloden en stiften
  • Een ruimte waar je in alle rust je opdrachten kunt maken
  • Zoom op je pc/laptop/tablet voor de 9 online sessies
  • Commitment aan dit programma!

 

Tijden

De 9 online Zoomsessies zijn gepland op de donderdagavond van 19.30 - 21.00 uur. 

 

Data:

Groep 2024:  19-9, 3-10, 17-10, 7-11, 21-11, 12-12-2024, 9-1, 23-1, 6-2-2025

Groep 2025:  6-3, 20-3, 3-4, 17-4, 8-5, 22-5, 5-6, 19-6, 3-7-2025

 

Kosten:

€150,- p.p.

 

Aanmelden:

Stuur een mail naar pvanreek@ikwerkcoaching.nl en dan ontvang je alle praktische info. Na betaling is je deelname definitief. Mail me gerust als je nog vragen hebt voordat je besluit deel te nemen.